Webinars

Webinars

Regelmatig zenden wij webinars uit over relevante onderwerpen in de transitie naar integrale geboortezorg met of zonder bekostiging. Hieronder kun je de inmiddels uitgezonden webinars terugkijken. In de webinars schuiven altijd een CPZ Taskforce lid en een professional uit de geboortezorg aan.

KIJK VOOR ONZE MEEST RECENTE WEBINARS EN DIGITALE SPREEKUREN OP ONZE YOUTUBESITE>>>

Webinar Contractbesprekingen met de zorgverzekeraar

In deze uitzending op 29 mei 2017 spraken Susanne Zuidhof- Van Arkel en Corine van Geffen, lid van de Taskforce, over de onderhandelingen met de zorgverzekeraar. Hoe doe je dat? Waar moet je opletten? Wat zijn handige tips? Je hoort en ziet het terug in de uitzending hieronder.

 

 

Webinar Juridische organisatiemodellen voor integrale bekostiging

In dit webinar, dat op 26 juni jl. uitgezonden is, vertellen Ine Eijdems, directeur Kraamzorg De Zorgboog en bestuurslid van integrale geboortezorg-organisatie JIJWIJ, en Titia Hollman, jurist bij CPZ Taskforce, over de verschillende juridische modellen om tot integrale bekostiging te komen. Zaken die de revue passeren zijn onder andere: waarom is het nodig om een juridisch model op te tuigen? Waar moet je als VSV zoal rekening mee houden bij het kiezen van een geschikt model? En met welke juridische modellen zijn enkele pionierende VSV’s inmiddels gestart?

 


Webinar invoering indicatorenset integrale geboortezorg

De geboortezorg is in beweging. Zo is het veld hard bezig met het invoeren van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. De invoering van de indicatorenset is hier onderdeel van. Maar: wat zijn indicatoren integrale geboortezorg? Wat heb je hier aan als geboortezorgprofessional? Hoe kan deze set de kwaliteit verbeteren? Waar bestaat de set eigenlijk uit? Hoe kun je deze invoeren? Deze en andere vragen komen aan bod in dit webinar.

 

Webinar organisatorische slagkracht: Van inspiratie naar realisatie!

Op 23 oktober 2017 zond CPZ Taskforce een webinar uit over hoe je je als VSV’s slagvaardig kunt organiseren met behulp van een projectstructuur. Dit kan erg helpen bij complexe projecten, zoals de invoering van de zorgstandaard integrale geboortezorg, preventie en integrale bekostiging. Wat is er nodig om de plannen tot uitvoer te brengen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen doet wat afgesproken is? Dat mensen gemotiveerd blijven en dat mooie plannen niet onder in de la verdwijnen?
In dit webinar delen Mariska Shekary-Moonen, gynaecoloog en directeur van integrale geboortezorg-organisatie Annature en Corine van Geffen, lid CPZ Taskforce, hun inzichten, tips en ervaringen.

Mis nooit meer de laatste updates!
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief