Declaratie & onderlinge verdeling

Hoe declareert en verdeel je de opbrengsten onderling in een integrale geboortezorg-organisatie?

Declaratie & onderlinge verdeling

Zodra je een contractafspraken hebt gemaakt met je zorgverzekeraars moet je het administratieve proces zo inrichten dat je ook de integrale tarieven kunt gaan declareren bij hen.

 

Declaratie

Als je ervoor gekozen hebt om op basis van de monodisciplinaire prestaties te komen tot één integraal tarief voor de zorg per deelprestatie, moeten deze monodisciplinaire prestaties door middel van een afleidingsmodel omgezet worden naar de integrale prestaties die vervolgens gedeclareerd kunnen worden aan de zorgverzekeraar.

 

Je kunt er voor kiezen om hiervoor gebruik te maken van een bedrijf dat een declaratieservice biedt voor integrale geboortezorg-organisaties.

Uiteraard kun je als integrale geboortezorg-organisatie ook kiezen voor een ander optie, zoals het inbouwen van een declaratiesysteem in je elektronisch cliëntdossier.

 

Omdat in de toekomst tarieven bepaald gaan worden op basis van de kostprijzen van de integrale zorgpaden zal, in samenwerking met CPZ Taskforce, een methode ontwikkeld gaan worden om op deze basis te kunnen declareren.

 

 

 

De onderlinge verdeling van opbrengsten

Als zorgaanbieder binnen een integrale geboortezorg-organisatie heb je natuurlijk ook afspraken gemaakt over de verdeling van het geld wanneer dit binnen komt. Het geld dat van de verzekeraars op de rekening van de integrale geboortezorg-organisatie komt, wordt doorgesluisd naar de zorgaanbieders die hun deel van de zorg aan de zwangere hebben geleverd.

 

 

 

AGB code en Vektis

 

Om te kunnen declareren moet je voor je integrale geboortezorg-organisatie een AGB code aanvragen bij Vektis.

 

 

Bekijk hieronder ook onze video-uitleg over het inrichten van het declaratieproces en de onderlinge verdeling:

 

Mis nooit meer de laatste updates!
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief