Opbouw monodisciplinaire tarieven

Hoe zijn de tarieven van de verschillende disciplines nu opgebouwd?

Opbouw monodisciplinaire tarieven

Het kan handig zijn om te weten hoe de monodisciplinaire tarieven van de verschillende zorgdisciplines in elkaar zitten. Dit omdat deze tarieven ook als uitgangspunt kunnen dienen voor het berekenen van een integraal tarief. In onderstaande videos legt CPZ Taskforcelid Corine van Geffen uit hoe de de monodisciplinaire tarieven van de kraamzorg, eerstelijnsverloskunde en het ziekenhuis in elkaar steken.

Tarieven van de kraamzorg

In onderstaande video vertelt Corine van Geffen welke prestaties de kraamzorg te declareren zijn, hoe de tarieven opgebouwd zijn en hoe het zit met declareren wanneer een kraamzorgorganisatie diensten voor een andere zorgorganisatie verricht.

 

Tarieven voor de eerstelijnsverloskundige zorg

In de film hieronder doen we uit de doeken hoe de bekostiging in de monodisciplinaire eerstelijnsverloskundige zorg opgebouwd is. We leggen onder andere uit dat de tarieven bestaan uit een kostendeel en een honorariumdeel en dat er deelprestaties gedeclareerd kunnen worden. En dat er mogelijkheden zijn om extra tarieven af te spreken voor zorg in bijzondere omstandigheden en op het grensvlak van eerstelijns- en tweedelijnsverloskundige zorg.

 

Tarieven voor tweedelijnsverloskundige zorg

In deze video legt Corine van Geffen uit hoe de monodisciplinaire tarieven van de tweedelijns verloskundige zorg (ziekenhuis) is opgebouwd. Ook vertelt ze over DBC’s (diagnose behandelcombinaties) en hoe deze samengesteld zijn.

Mis nooit meer de laatste updates!
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief